23948sdkhjf

Danske virksomheder investerer millioner i sundhedsydelser

Flere og flere medarbejdere får tilbudt sundhed på jobbet.
Motionsfaciliteter, massage, zoneterapi, firmasport, sundhedsforsikring, sundhedstjek, frugtordning og vaccination. Danske medarbejdere bombarderes i disse år med sundhedstilbud på jobbet. Det viser en opgørelse fra revisionsfirmaet Deloitte, fortæller virksomheden i en pressemeddelelse.

Eksempelvis har 28 pct. adgang til fitness-faciliteter på jobbet, mens 43 pct. er omfattet af en decideret sundhedsforsikring. Nogle af tilbuddene kræver delvis egenbetaling fra medarbejderne, mens mange af dem er ganske gratis.

- Lige præcis sundhedsydelser er et af de områder, hvor vi har set den hastigste vækst i de seneste år. Der er nok en generel enighed om, at arbejdspladsen i hvert fald har et delvist ansvar for og selvfølgelig også en interesse i, at de ansatte har det godt. Det er trods alt mange timer, man bruger hver dag på jobbet, siger statsautoriseret revisor i Deloitte, Niels Sonne, der er ekspert i beskatning af personalegoder.

Særligt motionsfaciliteter på jobbet er i dag en naturlig del af hverdagen for mange medarbejdere.

- Fordelen ved motionsfaciliteter er, at de er skattefrie for medarbejderne, så længe de opfattes som en del af den almindelige personalepleje og er af begrænset økonomisk omfang. Derimod skal man betale skat, hvis man får et kort til et "rigtigt" fitnesscenter, eller hvis der er tale om mere eksklusive sportsarrangementer, som er forbeholdt de få, siger Niels Sonne.

Også massage og zoneterapi er så populært, at det i dag tilbydes til 35 pct. af medarbejderne.

- Ligesom motionsfaciliteter er zoneterapi- og massageordninger også skattefrie, så længe der er tale om forebyggende behandling eller behandling af skader, der er opstået i forbindelse med ens arbejde. Samtidig er disse ordninger et vigtigt signal til medarbejderne om, at man tager deres helbred alvorligt. Det er jo i alles interesse, at de ansatte har det godt, siger Niels Sonne.

Ud over de mindre personalegoder har mere avancerede og dyre sundhedstilbud også fundet vej til de danske arbejdspladser. Et udtryk for, at mange arbejdsgivere investerer massivt i sundhed, mener Niels Sonne:

- Det er klart, at når vi taler om sundhedsforsikringer, er vi ofte oppe i priser, hvor der er tale om en betragtelig udgift for virksomheden. Derfor er den overordnede regel også, at der skal betales skat af den slags personalegoder med mindre nogle helt særlige forhold gælder.

- Uanset skattepligten kan det dog være en stor økonomisk fordel for medarbejderne at have en sundhedsforsikring gennem jobbet, fordi arbejdspladsen kan få nogle langt bedre vilkår og priser, end man ville kunne som privatperson. Der kan være mange, mange tusind kroner at spare, siger Niels Sonne.

54 pct. af danskerne i job har mulighed for at få frugt på jobbet. 28 pct. har mulighed for at blive vaccineret.


Overblik: Så mange sundhedstilbud får danske medarbejdere tilbudt


Frugtordning

54 pct. har adgang til det

43 pct. har ikke adgang til det

3 pct. ved ikke/vil ikke oplyse


Massage og zoneterapi

35 pct. har adgang til det

60 pct. har ikke adgang til det

5 pct. ved ikke/vil ikke oplyse


Motionsfaciliteter på arbejdspladsen

28 pct. har adgang til det

69 pct. har ikke adgang til det

4 pct. ved ikke/vil ikke oplyse


Sundhedsforsikring

43 pct. har adgang til det

50 pct. har ikke adgang til det

6 pct. ved ikke/vil ikke oplyse


Sundhedstjek

22 pct. har adgang til det

70 pct. har ikke adgang til det

8 pct. ved ikke/vil ikke oplyse


Vaccination

28 pct. har adgang til det

66 pct. har ikke adgang til det

6 pct. ved ikke/vil ikke oplyse


Firmasport

26 pct. har adgang til det

68 pct. har ikke adgang til det

6 pct. ved ikke/vil ikke oplyse

Deloittes kortlægning af personalegoder er den største undersøgelse af sin slags og baseret på i alt 2086 interview med repræsentativt udvalgte danskere i arbejde.

Dataindsamlingen er gennemført af Epinion.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079